.
Sunt DEANS mai buni decat Tamya?

Sunt DEANS mai buni decat Tamya?

cuvinte de: 6mm publicat in: Resurse Utile la data: 2016-12-07 vizualizari: 1173 comentarii: 1

Sunt conectorii DEANS mai buni decat Tamya? Raspunsul este DA; insa intrebarea este - de ce? Raspunsul nu implica neaparat conectorul in sine ci conceptul de transfer electric si rezistenta. Arma ta de airsoft este un mic circuit electric, alimentat de baterie care este sursa electrica. De fiecare data cand apesi tragaciul, contactele inchid circuitul si iau energie din baterie pentru a invarti motorul. In cele ce urmeaza vom vorbi despre conceptul de rezistenta electrica.

Rezistenta electrica este felul in care semnalul electric se deplaseaza, mai greu sau mai usor, de la baterie la motor. Atunci cand ai o rezistenta ridicata, atunci curentul se transmite mai greu si invers. Adica legea lui Ohm, U=I∙R (tensiunea = curentul x rezistenta).

Obiectivul, in cazul armei tale de airsoft, este sa micsorezi aceasta rezistenta, lucru care v-a conduce inevitabil la o rata de foc mai mare. Sunt mult puncte pe traseul electric din replica, care cauzeaza rezistenta electrica marita: contactele tragaciului, placuta selector, cablajul si conectorii ( inclusiv motorul ). Cu cat mai multa energie poti scoate din baterie, cu atat motorul se va invarti mai repede si se va incalzi mai putin. 

Ai cumparat vreodata o replica in care sa observi ca firele sunt foarte subtiri? Pentru a taia din costuri, producatorii nu folosesc fire de calitate. Cele mai multe fire care vin cu replici standard sunt in medie de 18 - 12 awg (gauge), in timp ce in replicile custom, firele folosite sunt de 14 - 16 awg (gauge). Cu cat mai mic gauge-le, cu atat mai gros firul. In acelasi timp, cu cat firul este mai gros, cu atat poate suporta un curent mai mare. Daca se foloseste un fir prea subtire si avem un curent peste specificatiile sale, acesta se va incalzi, iar in functie de izolatia folosita, se poate chiar si topi. Tot de la fire prea subtiri poate sa se arda si siguranta.

Gauge Amp ( curent )
18 10-15
16 15-20
14 20-25
12 25-30
10 30-40
8 40-50

Tot in aceste calcule trebuie sa se ia in considereare si daca firul este tratat (ex. argintat) sau daca are o izolatie siliconica (rezista mai bine la temperatura).

Pe langa refacerea cablajului, schimbarea conectorului este o modalitate rapida si usoara de a reduce rezistenta din replica. Daca facem o comparatie intre conectorii DEANS si Tamiya vedem ca in cazul DEANS avem o suprafata mai mare, care duce la o suprafata mai mare de contact.

Asadar in ce fel ajuta mufele DEANS replica ta? Daca faci o comparatie intre doua replici identice, ce folosesc o baterie NiMh de 9,6V, se poate observa o crestere cu 1-3 bb / secunda atunci cand se folosesc mufe DEANS. Acest lucru poate sa nu para mult, insa daca asta inseamna ca nu schimbi nimic la piesele interne... e ceva semnificativ. Acest exemplu poate arata cum reducerea rezistentei poate sa insemne destul de mult. cuvinte cheie: deans tamya cablaj rezistenta electrica

Articole Relationate

comentarii

Creat de2016-12-08 00:02:39 Postat de catre:marius mogosan Legatura Comentarii

Foarte bun material. Am reusit in sfarsit sa inteleg de ce se tot recomanda mufele DEANS. Multumim frumos!

lasa un mesaj