Ultimele Articole

Sunt DEANS mai buni decat Tamya?
07 Dec / 2016

Sunt DEANS mai buni decat Tamya?

cuvinte de: 6mm publicat in: Resurse Utile vizualizari: 1174 comentarii: 1

Sunt conectorii DEANS mai buni decat Tamya? Raspunsul este DA; insa intrebarea este - de ce? Raspunsul nu implica neaparat conectorul in sine ci conceptul de transfer electric si rezistenta. Arma ta de airsoft este un mic circuit electric, alimentat de baterie care este sursa electrica. De fiecare data cand apesi tragaciul, contactele inchid circuitul si iau energie din baterie pentru a invarti motorul. In cele ce urmeaza vom vorbi despre conceptul de rezistenta electrica.

Instructiuni folosire acumulatori NiMh
12 Nov / 2016

Instructiuni folosire acumulatori NiMh

cuvinte de: wolf publicat in: Resurse Utile vizualizari: 2546 comentarii: 0

Cel mai simplu procedeu, si cu eficacitate buna, este de a descarca bateria de acumulatori, la un curent de 0,8C, pana la valoarea minima de 0,9V/celula, apoi incarcarea lenta, pe timp mare, la un curent I = C/10...C/14, unde I este curentul de incarcare, in mA iar C este capacitatea bateriei in mAh. Aceste operatii trebuie facute de cel putin trei ori in cazul unei baterii noi. 
Un procedeu mai laborios, dar mai eficace, este urmatorul...

Instructiuni folosire acumulatori LiPo
12 Nov / 2016

Instructiuni folosire acumulatori LiPo

cuvinte de: wolf publicat in: Resurse Utile vizualizari: 1293 comentarii: 0

Acumulatorii pe baza de Litiu se incarca in tensiune constanta sau in curent constant In cazul incarcarii in tensiune constanta, sursa de incarcare furnizeaza la bornele celulei o tensiune constanta, aceasta luandu-si curentul necesar pana cand atinge aceeasi tensiune cu cea a sursei, moment in care celula nu mai “suge” curent, incarcarea fiind considerata terminata. Trebuie notat ca acest procedeu de incarcare este, in general, un procedeu lent de incarcare. 
Incarcarea acumulatorilor pe baza de Litiu se face de la surse de incarcare special destinate acestui scop, acestea avand incorporata si functia de egalizare. Pentru ca aceasta functie sa fie activa, trebuie cuplata la sursa de incarcare si mufa cu pinii destinati controlului egalizarii acumulatorului. 

AIRSOFT-ul si Legea Armelor si Munitiilor
11 Nov / 2016

AIRSOFT-ul si Legea Armelor si Munitiilor

cuvinte de: 6mm publicat in: Resurse Utile vizualizari: 896 comentarii: 0

Armele de airsoft sunt stipulate in Legea Nr.117 din 15.06.2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind Regimul Armelor si Munitiilor. Principalele prevederi asupra armelor si a jocului de airsoft sunt evidentiate in continuare:

Dictionar Airsoft
29 Oct / 2016

Dictionar Airsoft

cuvinte de: 6mm publicat in: Resurse Utile vizualizari: 413 comentarii: 0

Pentru-ca airsoftul este un sport nou pe la noi, la multi dintre termenii pe care ii folosim in mod frecvent ne este dificil sa le gasim un corespondent in limba romana. Si astfel orice jucator aflat la inceput de drum invata abc-ul termenilor de specialitate asa cum sunt ei transmisi de cei mai batrani.